Encuentro Geoartivismos

Colectivos

Colectivos

TAULA EIX PERE IV

10608754_302548706612797_1404432409019554842_o

La Taula Eix Pere IV, es una iniciativa de barri liderada per un grup de veïns agrupats en l’anomenada Taula Eix Pere IV.

Tenim com a objectiu imprimir noves activitats cíviques, culturals i econòmiques a tot el carrer Pere IV i el seu entorn, per així crear una major cohesió social en el territori, evitant la fragmentació urbana ara existent.

Som un lloc de trobada de les persones, col·lectius i agents no institucionals del territori que vulguin aportar projectes i impulsar iniciatives. Actuem a través de diferents comissions i ens reunim regularment per decidir les orientacions i la gestió dels projectes. Tenim la voluntat de convocar obertament al barri per informar, debatre i actuar per aconseguir els nostres objectius.

Proposem una ocupació transitòria dels espais vacants (solars, edificis industrials buits, plantes baixes desocupades,…)  amb iniciatives d’interes social, cultural i activitats comercials d’àmbit local.

La Taula Eix Pere IV buscarà acords amb propietaris, tan públics com privats, per a la cessió temporal mitjançant pactes que garanteixin el mutu benefici de les parts, assegurant el correcte manteniment dels espais on es realitzin les activitats proposades, fomentant alhora un major ús de l’espai públic per part de la ciutadania.

POBLENOU HÀBITAT CREATIU

Captura-de-pantalla-2015-09-08-a-les-17.29.511Grup d’artistes que van formar part de L’exposició Poblenou Hàbitat Creatiu, que ofereix un recorregut en el temps respecte a la presència d’artistes alPoblenou i la seva interacció amb la gent del barri creant un teixit ric en sinergies. Els TOP, Tallers Oberts de Poblenou, com a esdeveniment d’un gran calat social ha contribuït a fer del Poblenou, un hàbitat creatiu i atractiu per noves iniciatives. Une smés encertades que altres, la diversitat està servida i els horitzons es multipliquen. Però a Poblenou quan dius TOP, encara batega el cor de la gent del barri de tota la vida, i el dels artistes que hem desenvolupat la nostra trajectòria TOP rere TOP. Donant valor al fet del barri com a teixit creatiu, es mostra un recorregut en el temps on es pot trobar els noms dels artistes que des del 1996, han participat en les diferentsedicions del TOP (Tallers Oberts de Poblenou), transformant l’espai i el temps amb els Poblenovins i Poblenovines, vivint junts els canvis constants del barri, creant un teixit ric en sinergies. Aquest teixit en si, fràgil i vulnerable, s’esberla en forma diàspora quan oblidem els TOP.